Sugen på att träna med din hund och samtidigt umgås med trevliga människor?

Vi har öppen träning på onsdagskvällar och lördagsförmiddagar.

Alla medlemmar är välkomna att träna med sina hundar, vad som ska tränas bestämmer man själv. Behöver man hjälp med något, t.ex. störning av ett annat ekipage, tandvisning, kommendering eller att någon ska hålla hunden när man går iväg för en inkallning - så var inte rädd för att fråga någon av dom som är på plats! Dom kanske ber dig om en gentjänst sen...

Ibland tänder vi grillen på lördagarna, så ta inte bara med dig korv till hunden

Men tänk på att det kan förekomma skott på onsdagar 19.00 - 19.30 (endast om det är ljust ute) och på lördagar 10.00 - 10.30.

Välkommen!

 

Välkomna till den öppna träningen på onsdagar och lördagar

Sista onsdagen i varje månad är det tävlingsträning, läs mer...

Övriga onsdagar är det samling för alla som vill träna tillsammans kl 17.00. Då börjar vi med temateori i max 30 minuter, sedan en kort runda då vi berättar för varandra vad vi vill träna. De som vill vara med i gruppen Träna Tillsammans går dit kl 17.30.

17.00 Samling, temateori. 

Temateori kan vara vilket träningsrelaterat ämne som helst, t.ex. tävlingspsykologi, handhavande av pistolen eller belöningsteknik. Har man en idé till tema för nästa tillfälle måste man skriva det på FB för synpunkter och beslut. Man kan även föreslå teman för den praktiska träningen ibland och se om fler vill haka på.

17.30 Träna Tillsammans startar, de som vill delta går dit. 

Övriga planerar kvällens träning. Ska alla träna samtidigt? Ska vi köra ett ekipage i taget? En blandning av detta? Ska vi dela in oss i grupper? Det kan vara olika från gång till gång.

Det handlar om att ge och ta, dvs om man själv vill ha hjälp med träningen måste man även engagera sig i andras träning tillbaka. Alla har kunskap att bidra med även om alla inte alltid tror det. Föraren som tränar har dock ett stort ansvar att vara tydlig med vad den vill träna och på vilket sätt den vill ha hjälp.

19.00 Skotträning. Skott kan förekomma fram till 19.30

Lördagar gör vi likadant, då har vi samling och temateori kl 10.30 efter skotten.

Välkommen att delta!

 

Pistol

SKOTT FÖREKOMMER

 

ONSDAGAR 19.00-19.30

OCH

LÖRDAGAR 10.00-10.30

Årstider då det är mörkt ute på onsdagkvällar förekommer det bara skott på lördagar.

 

Tävlingsträning

19679285_1395408793874595_4457207298183605184_o

Sista onsdagen varje månad har vi tävlingsträning. Du får köra ett helt program tävlingsmässigt med kommendering om du vill. Du får inte domarbedömning, men du kan be alla som tittar på när du kör att notera det de ser och lämna kritik till dig efteråt. Alla engagerar sig i varandras träning!

16.30 Tävlingsträningen startar (meddela på facebook eller maila Anja jyckesnack@hotmail.com om du kommer senare). Gruppmoment utan skott efter varje lydnadsklass/appellklass om så önskas. Deltagare som tränar i andra klasser kan bli ombedda att vara statister.

18.30 Gemensam genomgång och fika.

19.00 Platsliggning med skott (inga skott när det är mörkt ute). 
Därefter budföring. Skott kan förekomma fram till senast 19.30.

VÄLKOMMEN!

 

Regler för träning i Öja-skogen

Vi är glada över att ha tillgång till ett skogsområde i klubbens närhet för organiserad träning av till exempel spår eller sök.  Det finns dock vissa regler för oss att följa:

  • Ingen träning före klockan 11.00.
  • Två veckors träningsförbud per år pga älgjakten.
  • Vi plockar med oss vårt skräp, tar ner snitslar etc.

 

Sök