Ordningsregler – Flens Brukshundklubb

Mia o Greta

Vaccination – ID märkning

För att få vistas på klubben (träning, kurs och tävling) skall alla hundar vara ID-märkta/chipmärkta och vaccinerade mot valpsjuka.

Löptikar

Löptikar får vara, förutom vid höglöp, på den s.k grusplanen (planen närmast parkeringen). Dock får ingen löptik vara på grusplanen de tre närmaste dagarna före officiell tävling!

Hundar i stugan

Alla hundar är välkomna. Naturligtvis städar vi efter oss och våra hundar!

Rastning

Hundar rastas inte på planerna, utan bakom klubbstugan, skogen eller rastrundan. Rasta alltid din hund före du går ut på planerna så undviks ”retande” dofter för andra hundar. OBS! Var än hunden bajsar på klubbens område ska det plockas upp – släng i gröna tunnan. Plocka upp även på rastrundan. Hundbajs är otrevligt för dem som delta på MH.

Hinder och träningsredskap på träningsplanerna

Efter träning eller kurs ska alla brädor läggas tillbaka på hindren för att undvika att de förstörs. Träningsredskap plockas undan. Ställ undan hindren utmed kanten.

Kopplad hund

Hundar ska vara kopplade, utom vid träning, tävling eller kurser där moment kräver lös hund. När förare kommer med hund till klubben ska den inte släppas lös ut från bilen utan tas kopplad ur bilen, då det kan befinna sig ekipage i närheten som inte är synliga. Detta för att undvika hundslagsmål. Hunden/ar ska även hållas kopplade under den tid förare plockar fram material ur bodar. Gäller dock inte under kommando, platslagd hund. (Vi vill dock naturligtvis inte vara för restriktiva – utan låt sunt förnuft råda.) Lek med lösa hundar på plan är tillåtet under kontrollerade former.

Uppbindning av hund

Bind inte hund i koppel framför stugan eller vid anslagstavlan då detta kan upplevas provocerande för andra förbigående hundar samt vara stressande för den egna hunden. Bakom och på sidan av klubbstugan finns krokar samt vid de övriga bodarna.

Hund i bil

Bilar som parkerar intill klubbstugan, rekommenderas backa bilen med bakluckan mot träden. Det gör hundar mindre stressade att slippa observera allt som händer och ev vakta sitt revir.

Tänk på värme – veva ned bilrutorna under varma dagar.

Parkera bilen så nära övriga bilar som möjligt så att alla får plats! Parkera dock ej på MH banan.

//Styrelsen