Index

BLI PUBLICERAD PÅ HEMSIDAN!

Har du en berättelse eller någon rolig/tänkvärd hundtext som vi övriga medlemmar kan få ta del av? Skicka in den till hemsida@flensbrukshundklubb.se så publicerar vi den här. 

Din berättelse måste vara hundrelaterad och får inte innehålla olämpligt material (rasism, personliga påhopp etc).

Välkommen med din story!

---------------------------------------------

Här kategoriserar vi berättelserna så att det blir lättare att hitta det som intresserar dig. Klicka på rubriken till den text du vill läsa.

Agility --------------------

Hundträning, allmänt -

 

Recept på rolig hundträning

 

SM Östersund 2017

SM 2017 Marie BKSå var det dags igen. Tänk att jag, en vanlig portisägare, fick säga att jag ska på SM igen, helt suveränt. I år var vi tre st portisar som var på plats på Hofvallen för att tävla lag. Machan och Soya från det lag vi tävlade i då som hette Två par i leken.

Vädret i Östersund var toppen. Det var så pass varmt att några av oss tog ett dopp i Storsjön. Det fanns en SM-camping bara fem minuters promenad från tävlingsarenan. Den campingen låg precis vid Storsjön med utsikt över Frösön.

På fredagen var det dags för veterinärbesiktning och samtliga portisar fick en OK-stämpel i rumpan.

Efter detta så var det dags för invigning. Detta år blev det tyvärr ingen bra invigning, rörigt och ostrukturerat samt att vi och hundarna fick stå alldeles för länge i solen och det blir bra varmt på planen på en arena.

Fredag eftermiddag var det dags för individuella lopp. Då fick vi se fantastiskt fin agility. Det var bra uppladdning inför våra lopp som började lördag eftermiddag.

När man tävlar lag ska man vara 3-4 ekipage. De tre bästa resultaten för laget räknas och läggs ihop. Om man har två eller fler disk så får man vara med i nästa lopp men utom tävlan.

Vi började med agility på lördagen. En bana som var lite lagom klurig och där det gällde att hålla hunden ordentligt. Soya var den av portisarna som startade först sen körde Machan. Soya gick ut bra och vad gäller Machan så blev det nog rekord i fel det loppet. Han tog inte ett enda kontaktfält (på träning tar han det alltid, grrrr). Men här har nog nerverna en stor roll, nerverna hos matte alltså. Han fick 25 fel men vi gick i alla fall i mål. Det gjorde hela laget och vi var med till söndagens lopp också. Det kändes väldigt gott.

Inför söndagen låg vi på 23:e plats. Denna dag var det dags för hopploppet. Samma startordning som igår i vårat lag. Soya gick ut bra och Machan likaså. Detta gjorde att vi faktiskt placerade oss på plats 7 i hopp och i totalen hamnade vi på en hedersam 15:e plats. Ett resultat som vi är helnöjda med. Jag tror att vi hade det äldsta laget om vi la ihop hundarnas ålder (inte förarnas ålder;)). Vårat lags ålder på hundarna är 38 år. Imponerande tycker vi. Soya är 9 år, Mikey är 10 år, Sammy är yngst med sina 8 år och Machan är 11 år.

Efter detta SM la vi ner det laget och har nu ett nytt lag. CrazyDogLadies! I det laget är det tre portisar, underbart. Nya medlemmen är Myrra så hon har dragit ner medelåldern ordentligt i laget. Myrra är bara 4 år.

Nedan ser ni Machan och matte som pimpat sig till SM. I bakgrunden är Storsjön och Frösön.

Vi tackar för alla hejarop under vår väg till SM 2017 och vi tar nu ett krafttag mot SM 2018. Stort tack också till hundsnack.se som ser till att CrazyDogLadies är snyggt klädda på väg mot SM 2018.

Kom nu ihåg en sak, allt började på Flens BK för mig och Machan. Vi som bara skulle gå en agilitykurs för att aktivera oss. Tävla skulle jag aldrig göra…… Tur att man kan ändra sig.

Marie Brännman Karlsson

 

SM Växjö 2016

SM 2016 Marie BKLägg de bokstäverna på tungan och säg det. SM, visst smakar det gott. Tänk att jag och min Machan fick starta två gånger i somras, på SM i agility i Växjö.

När jag för ca 8 år sen började med agility var det nog ingen som väntade sig att denna ”stollen” som jag hade i snöret skulle ta sig till SM. Han tog alltid minst ett ärevarv innan träning. Runt hela klubben. Det gick så långt att man sa: Äh, det är bara Machan, han sticker snart till sin matte

Nåja, vi fick staket till agilitybanan och då blev jag genast mycket tryggare. Vi tränade och vi tävlade och bäst av allt, vi hade fantastiskt roligt också. De där gångerna när han fällde mig och när han ”gav mig fingret och drog sin egen väg, de gångerna har vi förträngt.

Vi kom upp i trean men det var inte lika roligt att tävla där. Maxhöjd på hindren och mycket tvära svängar gjorde att jag slutade tävla i klass 3 med honom. Han var ju så gammal så han kunde ju få gå i pension och tävla inofficiellt tyckte jag då.

Tyra, min andra portis, tävlade i lag. Två portisar och två springer spaniels. Det är riktigt roligt att tävla lag. Man får vara minst tre och max 4 ekipage. De tre bästa resultaten räknas. Vi gick så bra i laget så vi tog oss till SM.

Tyvärr blev Tyra skadad och jag föreslog att vi kunde plocka in Machan. Sagt o gjort.

Vi kom till Växjö, som för övrigt är min födelsestad . Vi var med på invigningen och paraden, vilken känsla. Att stå där och så invigning med allt vad det innebär. Bäst av allt var nog när vi fick sjunga Nationalsången. Det var en fantastisk känsla med ståpäls.

På fredagen var det dags. Machan och jag stod på startlinjen. Jag har aldrig, och jag menar verkligen aldrig, varit så nervös i hela mitt liv. Men när jag väl gick in på planen så var det bara att fokusera på banan. Det är det som är så bra med agility, man måste fokusera på banan, ofta ca 20 hinder eller kombinationer, så det duger inte att vara nervös.

Först ut var en av springrarna. Jag tror att den vovvisens husse var nervös för vid näst sista hindret blev de diskade.

Vår tur, nr 2 i laget. Sitt – stanna – stanna – stanna- kör. Nu ger vi järnet. Hopp – hopp – tunnel. Nytt hopp, upp mot slalom – vänd helt om och ta ett hopp – runda och ta ett hopp till. In i övre tunneln – ut – hoppa. Vrid vänster – runda och hoppa. Nytt hopp rakt fram – tunnel till vänster. Ut ur tunneln – långhopp och fram hoppa kör på rakt fram mot två hopphinder på upploppet. Ser ni att jag fortfarande har banan memorerad? Jaaaaa, vi satte det. Machan och jag gick i mål med 5 fel i slalom. Fattar ni? Vi har kört ett SM och jag är så himla stolt, jag och Machan <3

Efter mig är det dags för den andra portisen som också satte sitt lopp. Wow, bara sista springern som ska i mål nu. Tyvärr blev det en disk där och vårat lag skulle inte kunna placera sig i totalen.

På lördagen var det ett nytt lopp och det var en jättesvår bana. 60 cm högt och många svårigheter. Vi valde att köra den ändå fast vi inte skulle kunna placera oss. Och gissa,……, japp, vi satte den också, Machan och jag. Fattar ni? StolleMachan och hans matte gjorde det.

Jag hade en helt magisk helg, så himla roligt och jag är så glad för min Machan och min Tyra. Mina pärlor, det är tack vare de som jag fick denna chans.

Nu har det gått ett tag. Machan och jag är med i ett nytt lag. Även denna gång med två portisar och två Springer Spaniels. Och vet ni, senaste nytt? Japp, helgen 8-9 oktober tog vi de sista SM-pinnarna och vi är nu kvalificerade till SM i Östersund 2017.

Kom ihåg, det var på Flens BK det började……. Det kan också gälla dig. 

Marie Brännman Karlsson